Te intereseaza un panou solar?

Uite ce trebuie sa stii….


Acest elementul inovativ in industria energiei solare reprezinta o provocare. Spre exemplu, daca te hotarasti sa iti cumperi o masina, vei gasi multe persoane care au trecut deja prin experienta asta si care vor stii ce sa iti spuna. Instalarea unor panouri solare poate sa coste cat o masina, in schimb, nu vei gasi un numar la fel de mare de oameni care sa te poata sfatui.

Mai mult, miza este destul de mare. Nu iti poti permite luxul de a spune: Data viitoare o sa stiua. Pe de alta parte, panourile solare devin din ce in ce mai populare si numarul de instalatii creste. Astfel, noi am apelat la expertii nostri pentru a trece in revista cele mai importante intrebari inainte de a avea in vedere orientarea catre energie solara.

Acoperisul tau poate suporta un panou solar?

Acesta este un punct cheie. In cazul in care, acoperisul tau este in umbra in majoritatea timpului, atunci investitia intr-un panou solar s-ar putea sa nu fie cea mai buna alegere pentru tine pentru ca nu isi va justifica pretul.

In cazul in care raspunsul este da, atunci poti trece mai departe la o analiza din punct de vedere al structurii. Instalatiile solare vin de obicei cu o garantie de 20-25 de ani. Insa, in situatia in care acoperisul tau va necesita mici modificari sau renovari peste ceva timp, atunci ar fi mai eficient sa te ocupi de ele inainte de a instala panoul solar. In acelasi timp, nici nu va trebui sa suporti costuri aditionale prin faptul ca va trebui sa dai jos panourile pentru a repara acoperisul si a le pune la loc inapoi.

De asemenea, este bine sa ai in vedere si schimbarile pe care le faci in jurul casei. In cazul care ai plantat deja copaci, care odata ce vor creste pot reprezenta o sursa de umbra, atunci trebuie sa stii ca va trebui sa tunzi crengile din timp.

Ce tip de panoul solar sa alegi?

Cele doua tehnologii solare din care poti alege sunt panourile fotovoltaice, care transforma razele solare in electricitate si panourile solare, care se folosesc de undele solare pentru a incalzi apa menajera.

Este nevoie sa te conectezi la retea? Si da, cum faci asta?

In cazul in care alegi optiunea care necesita conectarea la reteaua de transport a energiei, atunci trebuie sa ai in vedere ca acest lucru are o serie de implicatii logistice. De asemenea, trebuie sa iei in calcul eventualitatea in care implica costuri, timpul de conectare, si modul de desfasurare al lucrurilor odata ce te-ai conectat.

Cat de incredere este furnizorul tau?

Chestia asta se poate aplica in orice situatie atunci cand este vorba despre casa ta, dar acum, cu atat mai mult cu cat aduci imbunatatiri casei tale ce implica schimbari la sistemul de electricitate. Recomandarile sunt foarte importante si cel bine este sa cauti oameni specializati si certificati in acest domeniu, cu o experienta relevanta in spate.

Stim ca este destul de multa informatie de asimilat, si din acest motiv, compania noastra ofera si servicii complete de consultanta. Apeleaza-ne cu incredere si hai sa stabilim impreuna ce e mai bine pentru viitorul tau!

Voltech © 2022. Toate drepturile rezervate | Crafted by ITeXclusiv