Sistemul on grid cu autoconsum!

Sistemul on-grid cu autoconsum!

Sistemul on-grid cu autoconsum asa cum rezulta si din denumire este acel sistem configurat pentru a face injectie (on-grid) in consumul intern al casei, spatiului de birouri, halei de productie, etc.

Este un sistem dedicat reducerii consumului de energie electrica din retea pentru acele segmente de activitate care au cel mai mare consum de energie electrica in perioada de zi. Aceasta perioada este strans legata si de orarul de productie al panourilor fotovoltaice. Sistemul on-grid cu autoconsum este compus din:

  1. Invertor on-grid;
  2. Panouri fotovoltaice (se recomnda panouri fotovoltaice cu 60 de celule);
  3. Contor pentru masurarea parametrilor de productie (il mai gasim si sub denumirea de smart meter).

Acest tip de configuratie, tinand cont de versatilitatea invertorului, poate sa ne ofere posibilitatea de a ne consuma propria energie, obtinuta de la panourile fotovoltaice, fara sa mai fie necesar un aviz tehnic de racordare de la operatorul de zona. Procedura de obtinerea a avizului de racordare a instalatiei fotovoltaice la retea este una destul de anevoioasa si de lunga durata .

Sistemul on-grid este functional doar in stransa legatura cu sursa de curent alternativa (retea, invertor de tip off-grid, etc.).

In cazul in care sistemul on-grid destinat autoconsumului nu sesizeaza tensiune de la o sursa cum ar fi reteaua nu va fi functional.

Avantajele folosirii unei astfel de configuratii sunt:

  1. Durata mare de viata (minim 20-25 de ani);
  2. Costuri de mentenanta ulterioare foarte mici (intretinere perioadica a panourilor fotovoltaice pentru o productie cat mai buna);
  3. Reducerea consumului de energie preluata din retea cu uneori pana la 70-80% anual;
  4. O sursa sigura de a face fata fluctuatiilor de pret pe viitor per kw luat din retea.
Voltech © 2022. Toate drepturile rezervate | Crafted by ITeXclusiv