Panourile Solare pentru producerea de apa calda menajera! Merita din plin!

In ultimii ani panourile solare pentru producerea de apa calda a captat atentia a milioane de oameni daca luam in considerare cererile finalizate si cererile in curs de finalizare pentru aceste instalatii. Principalul scop de captare a razelor solare a fost si este pentru prepararea apei calde. Care este avantajul? Razele solare sunt o sursa gratuita pe care multi o folosesc in diferite scopuri.

Ca in orice domeniu, tehnologia si randamentul au crescut in ultima perioada avand o eficienta calculata la peste 93% in transformarea energiei solare in energie termica.

Ca si tehnologie de ultima generatie luati in calcul sistemele ce au tuburi vidate heat-pipe cu un randament foarte bun, pentru care exista din ce in ce mai multe cereri pe piata.

Media europeana de consum a apei menajera este de 50 litri/zi/persoana.

Daca avem o familie cu 3 membri atunci un sistem ce include un boiler de 150 litri este mai mult decat suficient pentru a va asigura consumul zilnic necesar.

Panourile solare pot fi de doua feluri: presurizate si nepresurizate.

Panourile solare nepresurizate sunt functionale doar pe timp de primavara, vara si toamna. Nu si iarna!

Iarna trebuie golita instalatia de apa.

Daca vorbim de un sistem presurizat acesta functionand cu agent termic pe instalatie, poate fi utilizat si pe timp de iarna fara sa existe riscul de inghet fiind dotat cu tot kit-ul necesar impotriva inghetului.

Avantajul mare al acestor panouri este ca sunt dotate si cu rezistenta electrica ceea ce imi permite ca pe timp de vara spre exemplu daca am o centrala pe lemne sau gaz ce imi asigura si apa calda menajera sa nu fiu nevoit sa o pornesc ci pur si simplu sa introduc rezistenta in priza, imi setez temeperatura de care am nevoie din controler si am rezolvat problema fara complicatii.

Un alt mare avantaj al acestor sisteme presurizate este ca pot fi legate si la centrala pe lemne, gaz, peleti etc. participand cu succes la prepararea apei menajera pe timp de iarna cat si aportul la incalzirea locuintei (nu unul foarte mare).