Panourile solare pe timp de iarna

Din punct de vedere financiar, energia solara poate reprezenta un avantaj major pentru locuinta ta. Pe termen lung poate fi o modalitate de a economisire, dar poate fi si o rezolvare la facturile lunare cu un cost mult prea ridicat.

Este binecunoscut faptul ca energia solara depinde de lumina soarelui, iar una dintre cele mai frecvente intrebari cu privire la sistemele solare este cum functioneaza panourile pe timp de iarna. Cei mai multi considera ca intr-o zi foarte calduroasa si insorita de vara, sistemele vor produce mai multa energie electrica in comparatie cu o zi insorita, dar mai rece.

Insa raspunsul la intrebarea de mai sus este ca acestea pot functiona si pe timp de iarna, chiar asigurand un aport de pana la 40% din caldura unei locuinte in perioade cu temperaturi mult mai scazute.

Dat fiind faptul ca panourile solare au nevoie de lumina, nu de caldura, acestea pot da randament si in sezonul rece. Pot avea chiar un randament mai mare decat intr-un mediu cu temperature ridicate.  Mai mult,panourile solare pot produce electricitate si pe vreme cu nori.

Atata timp cat exista lumina, acestea o pot transforma in energie. Este bine de mentionat ca tinand cont de faptul ca pe timp de iarna zilele sunt mai scurte, panourile solare nu vor produce aceeasi cantitate de energie in comparatie cu sezonul de vara.

O alta intrebare cu referire la acest subiect este ce se intampla in cazul in care ninge?. Raspunsul este ca zapada fiind alba chiar reflecta lumina si astfel se ajunge in punctul in care se imbunatatesc performantele panourilor solare. Iar in situatia in care exista o cantitate foarte mare de zapada care acopera panourile, acestea trebuie doar curatate pentru ca ele sa functioneze  la capacitate optima. Din fericire, suprafata panourilor este neteda  si alunecoasa, astfel ca soarele o va topi in cea mai mare parte.

In cazul in care zapada acopera in totalitate panourile, acestea trebuiesc curatate, insa numai folosind un echipament corespunzator. De altfel, orice ar reduce cantitatea de lumina captata de panouri poate reduce cantitatea de energie produsa si este foarte recomandat ca aceste sisteme sa fie curatate periodic pentru a functiona la un grad cat mai ridicat.

Toate panourile solare sunt concepute astfel incat sa suporte o anumita greutate si de regula, zapada nu va fi atat de grea incat sa existe probleme. In acest sens, toate panourile solare sunt supuse unor teste de calitate si durabilitate.

– Instalarea sistemele intr-un unghi cat mai inalt, in ideea in care o inclinare cat mai mare va contribui la generarea unei cantitati mai mari de caldura in momentul in care soarele nu este atat de puternic. De asemenea, pentru a obtine mai multa lumina solara, este benefic ca panourile solare sa fie orientate spre sud.

– Izolatia este foarte importanta si se poate pierde semnificativ de multa caldura atunci cand este neglijat acest aspect. Este bine sa ai o izolatie adecvata inainte de a iti instala panouri solare.

Voltech © 2022. Toate drepturile rezervate | Crafted by ITeXclusiv