Cateva lucruri interesante pe care poate nu le stiai despre panouri solare

Panouri solare si zvonurile despre modul în care acestea reduc costurile la facturile de energie sau că sunt ecologice, sunt 100% adevarate! Dar șansele sunt, este aproape tot ceea ce știi despre ele – și este 100% în regulă. Dar este important să înțelegem exact la ce te bucuri când vine vorba de trecerea la energia solară.
  Iată cateva fapte interesante despre lumea panourilor solare care te vor convinge sa investeti in energie solara pentru nevoile tale casnice.
  1. Primul panou solar a fost inventat in 1941
  În 1839, Alexandre Edmond Becquerel a descoperit efectul fotovoltaic – adică capacitatea de a crea un curent electric din razele soarelui. La scurt timp, Russell Ohl a inventat prima celulă de panou solar în 1941, iar primul panou comercial a fost pus de laboratoarele Bell în 1954.
  2. O ora de lumina solara este egala cu energia produsa intr-un an de planeta Pamant

Energia solară este, probabil, cea mai curată, cea mai de încredere formă de energie regenerabilă disponibilă și poate fi folosită fie pentru a vă alimenta casa, fie sediul firmei. Panourile fotovoltaice transformă razele soarelui în electricitate, folosind fotonii de lumină de la soare. Lumina soarelui atinge în fiecare zi panourile solare de pe acoperișul casei.
Panourile convertesc energia în curent continuu care se duce într-un invertor. Acesta, convertește energia electrică la curent alternativ, de la curent continuu, necesar pentru alimentarea casei. Curentul este adunat prin cablarea panourilor solare individuale în serie.
În funcție de dimensiunea instalației, mai multe panouri fotovoltaice se unesc într-o cutie electrică. În interior, se află siguranțe concepute pentru a proteja cablurile.

Practic, pentru a arăta și mai simplu acest proces, totul se rezumă la o simplă ecuație. Panourile solare transformă energia de la soare în energie electrică sau termică pentru a asigura toate necesitățile locuinței.
Specialiștii Voltech vă recomandă, după o analiză la fața locului, ce panouri solare vă sunt necesare.

De ce sunt sisteme solare o solutie asa de eficienta pentru electricitate?

  Germania este statul european care conduce in clasamentul folosirii energiei solare, cu o capacitate de 45,9 GW în 2018. Aceasta se află printre primele țări producătoare de energie solară din lume, în spatele Chinei, SUA și Japoniei. În 2018, Germania a adăugat aproape 3GW din noua capacitate solară. Germania detine 7,9% din consumul total de energie solară prin sisteme solare din lume.
  4. Panourile solare pot produce energie fără lumină directă de la soare
  Instalarea unor sisteme solare vă poate economisi bani din facturile de curent.
  Soarele este cea mai abundentă sursă de energie. Pentru capanourile solare sa produca energie, acestea nu trebuie neaparat sa stea in bataia directa a soarelui. Panourile solare pot capta diferite părți ale spectrului luminos al soarelui. Așadar, dacă razele soarelui nu bat direct pe panouri – sau se întâmplă a fi o zi innorata – nu înseamnă că lumina reflectata nu va fi folosita de celulele panoului solar pentru a produce energie.
  5. O casa care se alimenteaza cu energie solara poate reduce emisiile de CO2 care intra in atmosfera cu pana la 100 de tone in 30 ani.

Energia solară se traduce într-o producție de energie curată și puteți reduce amprenta de carbon semnificativ prin instalarea unui sistem de energie solară acasă. Cu alte cuvinte, nu emite aceeași poluare pe care o fac alte surse de energie. Gospodăria medie care utilizează un sistem de energie solară ar reduce emisiile cu aproximativ 8 kilograme de dioxid de sulf, 5 kilograme de oxid de azot și mai mult de 1.400 de kilograme de dioxid de carbon în fiecare lună.
  6. Investitia in panouri solare se amortizeaza rapid
  Când treceți la un sistem de energie solară, încercați să nu luați prețul inițial al instalației la valoarea nominală, deoarece suma totală pe care o investiti se va amortiza in timp.

După ce ați instalat panourile solare, nu veți mai trebui să plătiți o factură de încălzire sau factura electrică și, după ceva timp, suma economisită în factura de energie electrică va plăti investiția inițială de instalare a unui sistem de energie solară.
  7. Energia solara poate servi drept carburant pentru avioane
  Energia solară depășește simpla utilizare a energiei solare în scopuri casnice. Poate fi utilizat și pentru alimentarea vehiculelor. De la mașini până la trenuri și chiar și avioane, tot mai multe persoane călătoresc folosind exclusiv energie solară.
  Această aplicație a energiei solare din afara caselor și clădirilor de birouri este doar inceputul către potențialul nelimitat de tehnologie solară în schimbarea vieții noastre de zi cu zi.
  Acum că ați aflat câteva curiozitati despre ele, poziția actuală a energiei solare pe piață și potențialul acesteia de a crește, de ce să nu apelati la Voltech.ro si sa vă instalati panouri solare pentru propria casă?

Mic istoric al tehnologiei din spatele unor panouri solare acm !

  În 1839, Alexandre-Edmond Becquerel a observat pentru prima dată capacitatea unor materiale de a crea o sarcină electrică prin expunerea la lumină. Deși panourile solare de premieră erau prea ineficiente pentru chiar și dispozitivele electrice simple, ele au fost folosite ca instrument pentru măsurarea luminii. Observația lui Becquerel nu a mai fost replicată până în 1873, când Willoughby Smith a descoperit că sarcina electrica poate fi cauzată de lumina reflectata in seleniu. După această descoperire, William Grylls Adams și Richard Evans Day au publicat „Acțiunea luminii asupra seleniului” în 1876, descriind experimentul pe care l-au folosit pentru a reproduce rezultatele lui Smith.
  În 1881, Charles Fritts a creat primele panouri solare acm comerciale, care au fost raportate de Fritts ca fiind „continue, constante și cu o forță considerabilă, nu numai prin expunerea la lumina soarelui, ci și la lumina slabă și difuză.” Cu toate acestea, aceste panouri solare acm erau foarte ineficiente, în special în comparație cu centralele electrice pe cărbune. În 1939, Russell Ohl a creat designul celulelor solare care este utilizat în multe panouri solare moderne – celule fotovoltaice. El a brevetat designul său în 1941. În 1954, acest design a fost folosit pentru prima dată de Bell Labs pentru a crea prima celulă solară de siliciu viabilă comercial. În 1957, Mohamed M. Atalla a dezvoltat procesul de pasivizare a suprafeței de siliciu prin oxidare termică la Bell Labs. De atunci, procesul de pasivizare a suprafeței a fost esențial pentru eficiența celulelor solare.

 Combustibilii fosili sunt surse de energie care există datorita descompunerii plantelor sau a materiei animale la înaltă presiune care se acumulează în subteran de-a lungul a sute de mii si chiar milioane de ani. Deoarece planeta Pământ are miliarde de ani de existență, vă puteți imagina cantitățile de combustibil acumulate.
  Cu toate acestea, în ciuda abundenței lor, ele sunt o sursa de energie epuizabila. Cu alte cuvinte, odată ce le extragem pe toate, nu va mai exista energie electrică. Și este nevoie de milioane de ani pentru a acumula cantitatea de combustibili fosili pe care o vom consuma în 200 de ani.
  Rezervele globale de combustibil fosil rămase sunt de 114 ani pentru cărbune, 53 de ani pentru gazul natural și 50 de ani pentru petrol. Atunci când comparați acest lucru, cu cei 1 miliard de ani de energie solară disponibilă pe care încă o avem în fața noastră, se pare că nu are niciun sens să continuăm să folosim surse limitate de energie care se vor termina peste un secol. Deoarece energia solară este inepuizabilă, nu este necesar să o înlocuim cu o altă resursă în viitor, asigurând o sursă de energie sigură și curată pentru secolele următoare.
  Din ce sunt fabriacate?

  Panourile solare conțin celule solare, cunoscute și sub denumirea de celule fotovoltaice, realizate din semiconductori (cum ar fi siliciu) care transformă lumina solară în electricitate. Când lumina lovește celulele, electronii sunt separați de atomii lor și se absorb prin celulă, generând astfel energie electrică.
  În zilele noastre, celulele fotovoltaice conținute în panouri electrice acm pot converti aproximativ 20% din lumina solară pe care o primesc în energie electrică, în timp ce unele sisteme comerciale pot atinge 40% din așa-numita eficiență solară. Cu toate acestea, tehnologia avansează rapid și este de așteptat ca eficiența solară să crească în consecință, în timp ce prețurile scad.
  Panouri solare acm au durata de viata de peste 25 de ani
  Electricitatea pe baza de combustibil fosil constă în arderea unor cantități mari de surse de carbon pentru a genera energia necesară rețelei electrice printr-un proces termodinamic. Cu toate acestea, este necesar să se mențină un ciclu constant de extracție a sursei fosile. Oamenii se concentrează, în general, pe emisiile de carbon din aceste surse în momentul producerii de energie electrică, dar par să uite un lucru, efectele secundare acestui proces de extracție.

Cum pot ajuta panouri si sisteme solare sa luptam contra schimbarii climatice ?

  Panouri si sisteme solare sunt una dintre cele mai bune resurse pe care le avem la dispoziție pentru a combate schimbările climatice. Nu contamineaza, resursele lor energetice sunt regenerabile și inepuizabile, pot fi reciclate și fiecare kWh de energie care provine de la panourile solare reprezintă un kWh de energie care nu este generat în instalațiile contaminante care emit gazele cu efect de seră.
  Toate aceste contribuții aduse de panouri si sisteme solare sunt valoroase în lupta noastră împotriva schimbărilor climatice. Insa cum afectează schimbarile climatice planeta noastră?
  Există mii de planete în univers, unele propice existenței vieții și altele atât de fierbinți, atât de reci sau atât de toxice, încât existența vieții așa cum o știm este imposibilă. Cu toate acestea, pe lângă poziția sa ideală față de Soare, există o componentă suplimentară care face planeta Pământ unică în galaxia noastră: existența stratului de ozon.
  Acest strat de ozon este compus din așa-numitele gaze cu efect de seră (GES) care includ vapori de apă, metan, oxid nitru, ozon, clorofluorocarburi, hidrofluorocarburi și dioxid de carbon (CO2). Acumularea de GES crează un strat care reflectă radiațiile UV și concentrează căldura primită din radiațiile solare în atmosfera planetei. Aceasta permite planetei Pământ să-și mențină nivelurile de temperatură în limite adecvate pentru viață, care altfel ar fi prea reci pentru existența vieții.

  Acesta este un proces natural numit efect de seră și a avut loc de-a lungul a milioane de ani. Cu toate acestea, creșterea cantității de GES peste valorile normale are un efect negativ asupra temperaturii Pământului, deoarece stratul devine mai gros decât ar trebui să fie, iar căldura crește radical, ceea ce duce la valori de temperatura ridicate, cu consecințe negative asupra planetei.
  Există câteva cauze posibile ale acestei schimbări radicale:
  – Fluctuații de iradiere solară
  – Erupții vulcanice
  – Particule mici de poluare (aerosoli)
  – Modificări ale cantității disponibile de pământ și arbori
  – Creșteri ale emisiilor de gaze cu efect de seră
  Unul dintre cele mai bune moduri prin care populatia poate contribui la lupta împotriva schimbărilor climatice este ca mai mulți oameni să angajeze companii solare pentru a instala panouri solare pe casele lor. Energia solară prezintă un set de avantaje care pot fi utilizate pentru a compensa emisiile de carbon, iar investiția în energie solară pentru casa dvs. vă va ajuta, de asemenea, portofelul.
  Folosirea panourilor solare și a altor produse casnice cu energie solară ajută la reducerea emisiilor de carbon. Cu toate că reducerile sunt minime, orice mic ajutor conteaza și atunci când este făcut la scară mare, poate face cu adevărat o mare diferenta pe termen lung.

panouri solare
sisteme solare

Se arată toate cele 6 rezultate