Voltech.ro îți prezintă principalele beneficii pe care le aduc panourile fotovoltaice!

Panourile fotovoltaice, sunt în general confundate cu panourile solare termice, însă acestea funcționează într-un mod diferit. Oamenii se întreabă adesea – De ce este bună energia solară? și, ca urmare, nu reușesc să realizeze importanța tehnologiei solare. Energia solară a devenit în mod evident tendința energiei regenerabile.
În afară de beneficiile financiare evidente, există și alte motive pertinente pentru care ar trebui să vă convertiți la utilizarea energiei solare în loc de combustibili fosili. Există multe motive pentru care proprietarii de case aleg panourile fotovoltaice, dar îmbunătățirea mediului și reducerea costurilor de energie sunt cele mai frecvente.
Mulți oameni sunt conștienți de faptul că energia solară este o îmbunătățire a eficienței la domiciliu și sunt dornici să își reducă amprenta de carbon, îmbunătățind în același timp valoarea proprietății. „Utilizarea energiei solare este aproape de o soluție ”. Acesta a fost primul titlu din New York Times, la 4 aprilie 1931.

S-a dovedit a fi o premoniție, deoarece, 80 de ani mai târziu, și energie electrică este furnizată către milioane de ființe umane din lume din energii regenerabile, precum solar . Umanitatea și-a declarat acum disponibilitatea de a accelera trecerea la o economie cu emisii reduse de carbon, conștientă de natura finită a combustibililor fosili și de efectele lor prejudiciabile asupra mediului ca principală cauză a încălzirii globale.
Energia solară, pe de altă parte, nu va muri niciodată de strălucire, deoarece Soarele mai are 6,5 miliarde de ani de viață, conform NASA. Într-adevăr, în puțin timp, tehnologia solară în unele țări a evoluat pentru a concura cu sursele convenționale de producere a energiei electrice.
Soarele scaldă Pământul pe oră cu suficientă lumină și căldură pentru a satisface nevoile globale pentru un an întreg. Cu alte cuvinte, radiațiile solare pot satisface nevoile noastre energetice de peste 4.000 de ori.

Ce este energia solară utilizată de panourile fotovoltaice?

Energia solară este cea produsă de lumina Soarelui – energia fotovoltaică – și căldura sa – solară termică – pentru generarea de electricitate sau producerea de căldură. Inepuizabilă și regenerabilă, deoarece provine de la Soare, energia solară este valorificată folosind panouri și oglinzi. Celulele solare fotovoltaice transformă lumina solară direct în energie electrică prin așa-numitul efect fotovoltaic, prin care anumite materiale sunt capabile să absoarbe fotoni și să elibereze electroni, generând curent electric.
Pe de altă parte, colectorii termici solari folosesc panouri sau oglinzi pentru a absorbi și concentra căldura Soarelui, transferând-o într-un fluid și conducând-o prin conducte pentru a o folosi în clădiri și instalații, precum și pentru producerea de energie electrică. Știm cu toții că energia solară este o sursă de energie regenerabilă nelimitată care nu produce emisii de CO2 sau alte gaze, deoarece nu consumă combustibil și nu necesită alte resurse, cum ar fi apa sau eoliană.

Costuri de producere a energiei zero și o instalare versatilă cu panouri fotovoltaice

Energia solară nu necesită furnizare externă pentru a funcționa, astfel încât costurile sale de întreținere și producție de energie sunt practic zero. Singurul cost asociat cu utilizarea energiei solare este fabricarea și instalarea componentelor.
Aceasta înseamnă că, în ciuda investițiilor inițiale mari, nu există costuri suplimentare asociate cu utilizarea acesteia, astfel încât instalarea este recuperată rapid. Pierderile în timpul transportului și distribuției energiei cresc odată cu distanța dintre punctele de producție și furnizare. Deși aceste pierderi nu sunt foarte mari, acestea afectează performanța instalației în zone dens populate. Pe de altă parte, cu instalarea individuală a panourilor fotovoltaice pe acoperișuri, distanțele sunt reduse drastic, crescând eficiența sistemului electric.
Ușor și simplitatea mijloacelor de instalare care poate fi instalat aproape oriunde, profitând de ambele spații verticale și orizontale, cu utilizare specifică. Acest aspect, împreună cu modularitatea și flexibilitatea sistemului, facilitează instalarea de proiecte solare la scară mică.

Cum se obține energia solară?

Soarele furnizează energie în două moduri diferite. Oferă căldură apăsată de oglinzi care focalizează lumina soarelui pe un receptor care conține un fluid care atinge temperaturi de până la 1.000 ° C. Căldura transformă fluidul în abur, care mișcă o turbină și, în cele din urmă, produce energie electrică.
Oferă lumină care este transformată în energie electrică prin panouri solare fotovoltaice. Panourile fotovoltaice sunt formate din grupuri de celule sau celule solare care transformă lumina (fotoni) în energie electrică (electroni). Cel mai cunoscut fapt despre energia solară este faptul că reprezintă o sursă de energie curată, verde.
Energia solară este o modalitate excelentă de a reduce amprenta de carbon. Nu există nimic despre energia solară care poluează natura mamei. Energia solară nu eliberează gaze cu efect de seră și, cu excepția necesității unei surse de apă curată pentru a funcționa, nu folosește absolut alte resurse.

Prin urmare, este sigur și ecologic. Cu toate acestea, oamenii sunt încă în îndoială de ce energia solară este bună. Energia solară este autosuficientă și instalarea panourilor solare pe acoperișul dvs. este o cale sigură și ușoară pentru a contribui la un viitor durabil. Începerea acasă este o modalitate excelentă de a-ți arăta grija față de mediu.
Scăderea costului panourilor solare este un exemplu excelent de ce ar trebui să existe o creștere a utilizării energiei solare. Electricitatea tradițională se bazează foarte mult pe combustibili fosili, cum ar fi cărbunele și gazele naturale. Nu numai că sunt rele pentru mediu, dar sunt și resurse limitate.
Aceasta se traduce printr-o piață volatilă, în care prețurile la energie se modifică. Energia solară îți îmbunătățește independența electricității! Vă puteți proteja cu ușurință împotriva creșterii prețurilor la utilități și vă puteți bucura de energie electrică ieftină pe parcursul întregii zile.

Care sunt avantajele utilizării energiei solare

De asemenea, simplitatea acestei tehnologii o face ideală pentru utilizarea în zonele rurale sau greu accesibile. Energia solară este utilă și pentru generarea de electricitate la scară largă și injectarea acesteia în rețea, în special în regiunile în care meteorologia asigură multe ore de soare pe an. Modulele de captare solare sunt relativ ușor de întreținut, ceea ce, împreună cu reducerea continuă și accentuată a costului celulelor fotovoltaice, explică perspectivele favorabile pentru tehnologia solară.
Instalațiile solare nu emit, de asemenea, gaze poluante și sunt tăcute. Un alt avantaj al energiei provenite de la Soare este capacitatea sa de a genera bogăție locală, prin reducerea dependenței energetice de străinătate.
Deși este sigur că energia solară este intermitentă și depinde în mod direct de ciclul vremii și noaptea, progresele rapide în tehnologiile de stocare a energiei electrice reduc această dependență și vor duce la creșterea ponderii de energie solară în sistemul energetic.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale panourilor solare este că acestea vă pot oferi economii substanțiale în factura electrică. Multe state necesită utilități pentru a oferi contorizare netă , ceea ce le permite proprietarilor să compenseze costurile electrice cu energia pe care o produc panourile solare.
Acest lucru va fi de obicei adăugat la facturile lor electrice ca un credit care poate fi apoi utilizat pentru a compensa costurile viitoare de energie electrică. În sistemele bazate pe producția constantă de energie de către centralele electrice, prețul energiei crește brusc în perioadele de cerere maximă.
Cu energia solară, pe de altă parte, producția de energie atinge valoarea maximă în perioada zilei în care cererea este cea mai mare. De fapt, pe piețele de energie electrică, furnizarea suplimentară de energie în perioadele de vârf poate reduce prețurile energiei electrice în perioadele de mijloc ale zilei.

Electricitatea trebuie transportată de la marile centrale electrice la consumatorii finali prin rețele extinse. Transmisiile pe distanțe mari pierderi de putere egale. Te-ai întrebat vreodată pentru ce sunt folosite panourile solare? Sunt pe acoperișul dvs. pentru a obține energie de la soare. Energia solară pe acoperiș este utilă în creșterea eficienței electricității, având în vedere distanța scurtă.
Energia dvs. devine internă și, în consecință, controlați propriile facturi și consumul de energie. Soarele ne oferă mai multă energie decât am putea folosi vreodată și nimeni nu poate monopoliza lumina solară. Sistemul dvs. de energie solară va începe să economisească bani din momentul în care este pornit, cu toate acestea, avantajele energiei solare sunt cele mai vizibile pe termen lung. Cu cât aveți mai mult sistemul dvs. de energie solară, cu atât vă bucurați de avantajele tehnologiei solare și de a sprijini mediul.

Producția de energie solară nu generează poluare fonică , ceea ce este un aspect important de luat în calcul pentru instalațiile din zonele urbane. De asemenea, nu generează deșeuri, deoarece nu are nevoie de întreținere, iar durata de viață este mult mai lungă decât alte sisteme de producere a energiei.
De fapt, panourile solare sunt proiectate pentru a rezista la impactul mediului în situații meteorologice extreme. Panourile fotovoltaice oferă o securitate îmbunătățită a rețelei electrice. Acesta este un beneficiu indirect important, care are un impact direct asupra eficienței rețelei electrice în cazul problemelor comune ale întreruperilor și scurgerilor de tensiune.
Posibilitatea introducerii energiei solare de la mii sau chiar milioane de centre individuale de producție de energie îmbunătățește securitatea pe rețeaua electrică împotriva supraîncărcărilor sau a incendiilor din stațiile de transformare. Un sistem fotovoltaic poate fi construit la orice dimensiune pe baza cerințelor energetice.

panouri fotovoltaice
sistem fotovoltaic

Se arată 1–16 din 58 de rezultate