Panouri fotovoltaice

Panouri fotovoltaice… ce sunt acestea? Voltech.ro iti prezinta principalele beneficii pe care le aduc acestea!

  Panourile fotovoltaice, sunt în general confundate cu panourile solare termice, insa acestea funcționează într-un mod diferit. Spre deosebire de sistemele solare termice, care sunt utilizate pentru incalzirea apei, aceste panouri fotovoltaice captează energia soarelui și o transformă în electricitate.
  Energia electrică generată de panourile fotovoltaice interne este utilizată mai ales pentru alimentarea electrocasnicelor și echipamentelor. Cel mai tipic sistem fotovoltaic este sistemul conectat la rețea, care, după cum indică numele său, este conectat la rețeaua națională. Aceasta înseamnă că noaptea, când panourile solare nu funcționează, puteți utiliza electricitate ramasa in rețea.
  Mai mult decât atât, dacă sistemul solar produce mai multă energie electrică decât aveți nevoie, puteți vinde surplusul înapoi la rețea, câștigând eficient bani având panouri fotovoltaice trifazate decat dacă utilizați subvenții pentru sistem fotovoltaic.

De cate feluri sunt sisteme panouri fotovoltaice?

  Al doilea tip de sisteme panouri fotovoltaice este sistemul de sine stătător, care nu este conectat la rețea. În acest caz, puteți adăuga baterii la sistem pentru a avea energie electrică când se întunecă. Acest sistem poate fi într-adevăr convenabil în zone îndepărtate unde nu există nicio alternativă pentru o altă sursă de electricitate. În zilele noastre, mii de oameni își alimentează casele și afacerile cu ajutorul panourilor fotovoltaice.
  Mai jos veți obține informații despre modul în care funcționează panourile, beneficiile asociate utilizării acestora și întreținerea necesară.

Cum funcționează un panou fotovoltaic trifazat?

  Panou fotovoltaic trifazat On-Grid reprezinta una din cele mai eficiente surse de convertire a energiei solare in energie electrica. Aceste sisteme reprezinta in primul rand o sursa sigura de economie si in al doilea rand o sursa generatoare de venituri.
  Un Kit autoconsum 18.7 Kwp- cu Media Anuala de Productie* 23000 Kwh contine:
  – Panou fotovoltaic policristalin 260Wp (72 buc)
  – Invertor Fronius Symo 17.5-3-M (1 buc)
  – Fronius Smart Meter 63A-3 (1 buc)
  – Kit prindere standard plan inclinat (1 kit)
  – Kit Conectica in limita a 80 ml de cablu solar (1 kit)
  Panourile fotovoltaice constau din mici celule fotovoltaice care sunt conectate între ele. Celulele fotovoltaice sunt fabricate din material semiconductor, siliconul fiind cel mai des utilizat. Celulele sunt de obicei foarte mici, dar când sunt combinate pentru a forma panouri solare și tablouri solare, acestea pot fi foarte eficiente.

  Când soarele strălucește peste celule, se creează un câmp electric. Cu cât este mai puternic soarele, cu atât se produce mai multă energie electrică. Cu toate acestea, celulele nu au nevoie de lumina directă a soarelui și pot totuși produce energie electrică într-o zi înnorată.
  Un panou fotovoltaic trifazat este disponibil în diferite forme și dimensiuni și poate fi montat cu ușurință deasupra unui acoperiș existent. O alternativă la panourile solare, care ocupă mai puțin spațiu pe acoperiș, dar este mai scumpă, este utilizarea plăcilor solare.
  Beneficii oferite de panouri fotovoltaice
  Utilizarea panourilor fotovoltaice ca sursă de electricitate se poate dovedi a fi cu adevărat benefică. După ce panourile solare sunt achiziționate și costurile de instalare sunt depășite, puteți începe să economisiți bani datorită costurilor reduse ale energiei electrice.

  Un alt avantaj al energiei solare este că este 100% ecologica. Folosirea acestui tip de energie pentru casa ta contribuie la reducerea amprentei noastre de carbon.
  Sisteme fotovoltaice și întreținerea lor…
  Curățarea unor sisteme fotovoltaice este destul de simplă; trebuie doar să fie menținute curate, respectiv să nu fie umbrite de copaci. Dacă praful sau zăpada devin o problemă, acestea trebuie curățate cu apă caldă și cu o perie sau furtun de înaltă presiune. Dacă nu vă place să faceți singur, puteți contacta întotdeauna o companie de curățare a ferestrelor și ei le vor curata.
  Panourile fotovoltaice pot dura până la 35 de ani sau mai mult, dar invertorul de panou solar trebuie înlocuit după zece până la cincisprezece ani. Cu toate acestea, este întotdeauna bine să fii sigur și să verifici impreuna cu instalatorul care sunt cerințele specifice de întreținere pentru sistemul tău, precum și asigurarea.

  Există multe dovezi care arată că energia solara este o sursă excelentă de energie regenerabilă și există o mulțime de motive pentru care ar trebui să începi sa profiti de avantajele pe care le aduce. Pe lângă reducerea amprentei de carbon, veți reduce și facturile de energie electrică. În plus, panourile fotovoltaice sunt ușor de întreținut și vor dura foarte mult timp!

  Electricitatea provine de la energia solară. Când bate soarele, energia sa poate fi stocată în panouri solare. Aceste panouri fotovoltaice transformă energia în electricitate în două moduri diferite – energia fotovoltaică, care este energia utilizată pentru electricitate, și cea termică – energia utilizată pentru încălzire.
  Energia de la soare este cea mai abundentă sursă de energie disponibilă pe Pământ.

  Tot ce ai nevoie este un cablu (de asemenea, panouri solare) care să transforme energia din punctul A (soarele) în punctul B (energie electrică care poate fi utilizată de locuința ta) pentru a alimenta toate cerințele energetice ale casei tale.
  Voltech este cea mai bună companie pentru panouri solare și panouri fotovoltaice pentru casa ta.

In ce fel te poate ajuta Voltech sa iti optimizezi facturile la energie? Printr-un sistem fotovoltaic !

  Voltech Romania face parte dintr-un grup de companii care ofera solutii profesioniste de inalta calitate in domeniul energiei alternative regenerabilea- sistem fotovoltaic, sisteme solare pentru apa calda menajera, turbine eoliene, iluminat cu Led- si solutii in domeniul instalatiilor industriale de incalzire- racire a apei si stingerea incendiilor.
  Odata cu intrarea pe piata din Romania venim cu un plus de transparenta si incredere pe care dorim sa o transmitem clientilor nostri prin implementarea de solutii ce aduc cu adevarat economia, confortul si siguranta in casele Dumneavoastra.
  Fiind formati dintr-o echipa tanara de profesionisti, cu vaste cunostinte in domeniul energiei regenerabile, dornici de performanta in domeniul nostru si preocupati de mediul inconjurator in care traim noi si semenii nostri oferim:
  ● Consultanta in alegerea solutii optime tinad cont ca raportul pret/calitate sa fie in favoarea ta.

  ● Finantare- nu intotdeauna nevoia ta corespunde cu bugetul alocat,de aceea oferim posibilitate finantarii solutiei dorite.Ne implicam activ in obtinerea finantarii si pentru implementarea unor ferme/parcuri fotovoltaice.
  ● Echipamente pe care le importam de la cei mai importanti producatori la nivel national si international.
  ● Implementare a solutiilor cu ajutorul unei echipe tehnice caracterizate printr-o vasta experienta pe domeniu si un profesionalism desavarsit.
  ● Mentenenanta si o echipa dedicata sa-ti raspunda oricand intrebarilor tale privind exploatarea sistemului sau a solutiei implementate.
  Am implementat peste 1500 de sisteme termo solare-panouri solare- la persoane fizice si agentii economici din toate judetele tarii,si am reusit sa le aducem intotdeauna un plus valoare activitatii economice desfasurate sau spatiului locativ. Ne-am implicat activ in promovarea si implementarea „Programul Casa Verde” pentru clientii nostri din 5 judete.

  Am implementat sisteme fotovoltaice in toate judetele tarii incepand de la solutii pentru iluminat si alimentat consumatorii casnici pana la alimentarea integrala a consumului de energie electrica pentru agentii economici.
  Munca noastra nu s-a limitat doar la atat, ci am cautat sa oferim si solutii la cheie si in domeniul injectie in retea, a parcurilor fotovoltaice, si ne mandrim cu realizari noastre din acest moment.
  Am reusit sa tragem o linie clara fata de competitorii nostri si sa recomandam clientii nostri , ajutandu-ne de datele si masuratorile zonale, solutii care implica generatoare eoliene doar acolo unde se merita din punct de vedere al productiei corelat cu nevoia de consum.

  Ne implicam proactiv in gasire de solutii care reduc la jumatate consumul de curent electric prin promovarea noilor tehnologii pe LED in randul agentilor economici si a persoanelor fizice pentru ca intotdeauna pornim de la ideea ca economie putem face doar daca analizam direct comportamentul nostru de consum si al echipamentelor pe care le folosim. Facem intotdeauna un management al costurilor clientilor nostri inainte de a recomanda o aplicatie. Deviza noastra pe acest domeniu este: Reduceti consumul cu 80% folosind noua tehnologie, Tehnologia LED!
  Scopul nostru este sa devenim reperul de netagaduit pe acest domeniu al energiei regenerabile si sa fim intotdeauna in primul flanc in promovarea noilor tehnologii!
  Cel mai important furnizor de energie pentru pamant este soarele. Intreaga viata de pe pamant depinde de energia solara. Este punctul de plecare pentru procesele chimice si biologice de pe planeta noastra.

  In acelasi timp este o forma de energie care nu afecteaza mediul inconjurator, poate fi folosita in multe feluri si este potrivita pentru toate sistemele sociale. Panourile fotovoltaice realizeaza conversia directa a luminii in energie electrica la nivel atomic. Unele materiale au proprietatea de a absorbi fotoni de lumina si a elibera electroni.
  Acest efect poarta numele de efect foto electric. Atunci cand acceti electroni sunt captati rezulta un curent electric care poate fi utilizat ca electricitate. Efectul foto electric a fost observat pentru prima data in anul 1839 de catre fizicianul francez Edmund Bequerel.
  Bequerel a descoperit ca anumite materiale pot produce cantitatii mici de curent electric cand sunt expuse la lumina. In 1905, Albert Einstein a descris natura luminii si efectul foto electric pe care se bazeaza tehnologia fotovoltaica, lucru pentru care a primit mai tarziu premiul Nobel pentru fizica.

  Primul modul fotovoltaic a fost realizat in Laboratoarele Bell in 1954. A fost inregistrat ca baterie solara si a fost considerat doar o curiozitate, prea scump pentru a fi utilizat pe scar larga. In anii 1960, industria spatiala a fost prima care a inceput sa utilizeze in mod serios tehnologia pentru a furniza energie electrica la bordul navelor spatiale. Prin intermediul programelor spatiale, tehnologia a avansat, fiabilitatea ei s-a imbunatatit, iar costul a inceput sa scada. In timpul crizei energetice din anii 1970, tehnologia fotovoltaica a fost recunoscuta ca o sursa de energie electrica si in alte aplicatii decat cele spatiale.
  In functiie de tipul cristalului, putem distinge trei tipuri de celule pe baza de siliciu:

  Celula din siliciu monocristalina. Pentru a produce acest tip este necesar un material semiconductor absolut pur. Fibrele monocristaline sunt extrase din topitura de siliciu si apoi tesute astfel incat sa formeze placi fine. Acest proces de productie garanteaza un nivel de eficienta relativ mare.
  Celule policristaline sunt mai eficiente din punctul de vedere al costului. La producerea lor, siliciul lichid se toarna in blocuri care apoi formeaza placi. In timpul solidificarii materialului, se formeaza structuri de marimi diferite la maginile carora apar defecte. Ca urmare a acestui defect al cristalelor, celula solara este mai putin eficienta. Celulele amorfe sau cu strat subtire se obtin prin depunerea unei pelicule de siliciu pe sticla sau pe alt material folosit ca substrat.

  Grosimea stratului este mai mica de 1 nm (grosimea firului de par uman este de 50-100 nm). Costurile de productie sunt mai mici din cauza ca materialul costa mai putin. Totusi, eficientaa celulelor amorfe este mai mica decat cea a celorlalte doua tipuri de celule. Din acest motiv s-au utilizat in primul rand la echipamentele de joasa putere (ceasuri, calculatoare de buzunar), sau ca elemente de fatada. In prezent ele sunt utilizate si in fermele solare de mare putere (MW).
  Panourile fotovoltaice sunt folosite intr-o multitudine de aplicatii: electrificarea unor locatii izolate, transport, telecomunicatii, dispozitive care au nevoie de autonomie, back-up necesar pentru consumatori vitali din domeniul sanatatii si It-ului, etc.

panouri fotovoltaice
sistem fotovoltaic
 • Trifazat On-Grid 24.9 Kwp

  Kit autoconsum 24.9 Kwp- Media Anuala de Productie* 30700 Kwh

  Sistemele fotovoltaice On-Grid reprezinta una din cele mai eficiente surse de convertire a energiei solare in energie electrica. Aceste sisteme reprezinta in primul rand o sursa sigura de economie si in al doilea rand o sursa generatoare de venituri.

 • Trifazat On-Grid 20.8 Kwp

  Kit autoconsum 20.8 Kwp- Media Anuala de Productie* 25500 Kwh

  Sistemele fotovoltaice On-Grid reprezinta una din cele mai eficiente surse de convertire a energiei solare in energie electrica. Aceste sisteme reprezinta in primul rand o sursa sigura de economie si in al doilea rand o sursa generatoare de venituri.

 • Trifazat On-Grid 18.7 Kwp

  Kit autoconsum 18.7 Kwp- Media Anuala de Productie* 23000 Kwh 

  Sistemele fotovoltaice On-Grid reprezinta una din cele mai eficiente surse de convertire a energiei solare in energie electrica. Aceste sisteme reprezinta in primul rand  o sursa sigura de economie si in al doilea rand o sursa generatoare de venituri.

 • Trifazat On-Grid 15.6 Kwp

  Kit autoconsum 15.6 Kwp- Media Anuala de Productie* 19200 Kwh  

  Sistemele fotovoltaice On-Grid reprezinta una din cele mai eficiente surse de convertire a energiei solare in energie electrica. Aceste sisteme reprezinta in primul rand  o sursa sigura de economie si in al doilea rand o sursa generatoare de venituri.

 • Trifazat On-Grid 13.5 Kwp

  Kit autoconsum 13.5 Kwp- Media Anuala de Productie* 16600  Kwh 

  Sistemele fotovoltaice On-Grid reprezinta una din cele mai eficiente surse de convertire a energiei solare in energie electrica. Aceste sisteme reprezinta in primul rand  o sursa sigura de economie si in al doilea rand o sursa generatoare de venituri.

 • Trifazat On-Grid 10.4 Kwp

  Kit autoconsum 10.4 Kwp- Media Anuala de Productie* 12800  Kwh

  Sistemele fotovoltaice On-Grid reprezinta una din cele mai eficiente surse de convertire a energiei solare in energie electrica. Aceste sisteme reprezinta in primul rand o sursa sigura de economie si in al doilea rand o sursa generatoare de venituri.

 • Trifazat On-Grid 9.1 Kwp

  Kit autoconsum 9.1 Kwp- Media Anuala de Productie* 11200  Kwh 

  Sistemele fotovoltaice On-Grid reprezinta una din cele mai eficiente surse de convertire a energiei solare in energie electrica. Aceste sisteme reprezinta in primul rand o sursa sigura de economie si in al doilea rand o sursa generatoare de venituri.

 • Trifazat On-Grid 7.28 Kwp

  Kit autoconsum 7.28 Kwp- Media Anuala de Productie* 8940  Kwh

  Sistemele fotovoltaice On-Grid reprezinta una din cele mai eficiente surse de convertire a energiei solare in energie electrica. Aceste sisteme reprezinta in primul rand o sursa sigura de economie si in al doilea rand o sursa generatoare de venituri.

 • Trifazat On-Grid 6.24 Kwp

  Kit autoconsum 6.24 Kwp- Media Anuala de Productie* 7660  Kwh 

  Sistemele fotovoltaice On-Grid reprezinta una din cele mai eficiente surse de convertire a energiei solare in energie electrica. Aceste sisteme reprezinta in primul rand o sursa sigura de economie si in al doilea rand o sursa generatoare de venituri.

 • Trifazat On-Grid 5.20 Kwp

  Kit autoconsum 5.20 Kwp- Media Anuala de Productie* 6390 Kwh 

  Sistemele fotovoltaice On-Grid reprezinta una din cele mai eficiente surse de convertire a energiei solare in energie electrica. Aceste sisteme reprezinta in primul rand o sursa sigura de economie si in al doilea rand o sursa generatoare de venituri.

 • Trifazat On-Grid 3,9 Kwp

  Kit autoconsum 3,9 Kwp- Media Anuala de Productie* 4790 Kwh

  Sistemele fotovoltaice On-Grid reprezinta una din cele mai eficiente surse de convertire a energiei solare in energie electrica. Aceste sisteme reprezinta in primul rand o sursa sigura de economie si in al doilea rand o sursa generatoare de venituri.

 • Trifazat On-Grid 4.68 Kwp

  Kit autoconsum 4.68 Kwp- Media Anuala de Productie* 5750 Kwh

  Sistemele fotovoltaice On-Grid reprezinta una din cele mai eficiente surse de convertire a energiei solare in energie electrica. Aceste sisteme reprezinta in primul rand o sursa sigura de economie si in al doilea rand o sursa generatoare de venituri.